Hypotheekadvies

Ben je op zoek naar persoonlijk hypotheekadvies in Veenendaal? De betrokken adviseurs van Willemsen & Wij helpen je graag met het vinden van jouw beste hypotheek. Op deze pagina geven we je graag uitgebreide informatie hierover.

We vergelijken alle hypotheek verstrekkers, leggen scenario’s voor, lichten in heldere taal toe en jij neemt de beslissing. Zodat jij een hypotheek krijgt die perfect past bij jouw situatie, jouw wensen en jouw toekomstbeeld. Met uiteraard de beste voorwaarden en tegen een zo laag mogelijke rente.

 • Oriënterend hypotheekgesprek is voor onze rekening!
 • Erkende adviseurs met ervaring in iedere situatie
 • Snel geregeld
 • Advies met heldere uitleg
 • Eerlijke en transparante berekeningen
 • Betrokken en geïnteresseerd in jou!

Maak een afspraak

Hypotheekadvies in iedere situatie

Een woning kopen is een spannende en grote stap in je leven. Of je nu
voor het eerst een huis koopt of de stap maakt naar je droomhuis. Wij hebben
ervaring in iedere situatie, van eenvoudig tot complex.

Nieuwe woning
Wil je een eerste huis of een andere woning kopen?

Bestaande hypotheek aanpassen
Wil je jouw bestaande hypotheek verhogen of omzetten?

Echtscheiding en hypotheekadvies
Ga je scheiden en wil je weten of jij of je ex in het huis kan blijven wonen?

ZZP-er en hypotheekadvies
Ben je ZZP-er en wil je een hypotheek aanvragen?

Second opinion
Heb je al een hypotheek en wil je weten of je nog goed zit?

Hypotheekadvies bij ons: zo werkt dat

1. Oriëntatiegesprek voor onze rekening
Waarschijnlijk heb je veel vragen over de hypotheek. Zoals welk bedrag je precies kunt lenen of wat de maandelijkse lasten worden. Wij geven antwoord op al je vragen, in begrijpelijke taal. Het eerste oriënterend hypotheekgesprek is voor onze rekening en geheel vrijblijvend.

2. Bespreek jouw wensen
Na het eerste gesprek gaan we de diepte in. Een ervaren hypotheekadviseur bespreekt jouw situatie en wensen. Samen kijken jullie welke hypotheek bij jou past. Ook maakt de adviseer je wegwijs in het land van hypotheken.

3. Hypotheek afsluiten
Als alles helder is van beide kanten gaat de hypotheekadviseur aan de slag. Om jouw hypotheek rond te krijgen. Het liefste zo snel mogelijk. Ook regelt de adviseur het afsluiten van eventuele verzekeringen. All-in.

Dit zit er in het hypotheekadvies

Goed hypotheekadvies is niet gratis. Dat is wettelijk verboden. Wij snappen dat je wilt weten waar je voor betaalt en wat je van ons krijgt. Gaan wij aan de slag met jouw hypotheekadvies, dan kun je deze services van ons verwachten:

 • Het opstellen van een persoonlijk overzicht met daarin je financiële situatie, woonwensen, toekomstplannen en wat je zelf al weet.
 • Uitzoeken van de mogelijkheden en jou hierover informeren en adviseren.
 • Inzichtelijk maken wat de financiële risico’s zijn bij verschillende scenario’s en jou daar advies over geven.
 • Vergelijken van de verschillende oplossingen.
 • Opstellen van het persoonlijk financieel advies.

Tarieven hypotheekadvies

Wat kost een hypotheekadvies bij Willemsen & Wij? Ook over onze tarieven zijn wij open en transparant. Wat je precies betaalt ligt aan wat je wenst. Wil je professioneel hypotheekadvies van een adviseur? Dan betaal je € 995. Wil je professioneel hypotheekadvies én wil je dat wij alles voor je regelen? Dan betaal je € 2.250 (voor zelfstandigen geldt + € 250). Ook na het afsluiten van de hypotheek gaat onze service door. In het jaar dat de transport van de woning plaats vindt helpt onze belastingadviseur je met de Belastingaangifte (voor particulieren). Zodat je geen geld laat liggen!

Je bent op de lange termijn (vaak) voordeliger uit
Onze ervaring leert dat het bijna altijd de moeite waard is een hypotheekadviseur in te schakelen. Voor het uitzoeken van de mogelijkheden en het regelwerk. Onze adviseurs zijn exact op de hoogte van de actuele (fiscale) wet- en regelgeving, die constant verandert. Daarnaast kijken de adviseur altijd kritisch naar de voorwaarden van de hypotheekverstrekkers en geven zij tips hoe je kunt besparen op je maandlasten. Daardoor ben je vrijwel altijd voordeliger uit, dan dat je het zelf regelt. Zo verdien je de kosten voor goed hypotheekadvies snel terug.

Onafhankelijk aanbod van ALLE gerenommeerde hypotheek verstrekkers

Wil jij een hypotheek afsluiten met de laagste rente en, zeer belangrijk, passende voorwaarden? Onze hypotheekadviseurs regelen altijd de beste hypotheek voor jou. Dankzij onze onafhankelijkheid. Wij zijn geen onderdeel van een bank, verzekeraar of andere financieel dienstverlener. Wij kunnen hypotheken vergelijken en afsluiten bij ALLE gerenommeerde hypotheek verstrekkers.

Complete financiële planning
Bij het aanvragen of oversluiten van een hypotheek vinden veel mensen het fijn het complete financiële plaatje onder de loep te nemen. Bij een hypotheek komen ook vaak verzekeringen kijken. De adviseurs van Willemsen & Wij zijn gecertificeerde financieel planners. We geven jou graag overzicht door het opstellen van een financieel plan. Daar staan ook zaken in zoals pensioen, verzekeringen en vermogensopbouw.

Het hypotheekgesprek: wat moet je meenemen?

De hypotheekadviseur heeft alle informatie nodig op het gebied van inkomen, schulden, vermogen, pensioen en lopende verzekeringen. Het scheelt tijd wanneer je dit allemaal bij de hand hebt tijdens je eerste hypotheekgesprek.

 • Geldig identiteitsbewijs
 • Meest recente salarisstrook of salarisoverzicht en een werkgeversverklaring. Loonstrook en werkgeversverklaring mogen op de offertedatum niet ouder zijn dan drie maanden.
 • Aangifte inkomstenbelasting van het afgelopen jaar
 • Getrouwd op huwelijkse voorwaarden? Neem de akte mee.
 • Gescheiden? Neem alle stukken hiervan mee. (convenant, echtscheidingsvonnis, inschrijving burgerlijke stand)
 • Samenlevingscontract
 • Testament
 • Neem een eventueel aanwezig taxatierapport van het beoogde huis mee.
 • Heb je een studieschuld? Neem het meest recente overzicht mee.
 • Heb je al een woning? Neem dan de meest recente WOZ-waardebepaling mee.
 • Neem het meest recente overzicht van de WOZ-waarde van uw beoogde nieuwe woning mee.
 • Heb je al een voorlopig koopovereenkomst of een aanneemovereenkomst getekend? Neem de stukken mee.
Ben je ondernemer?
 • Neem dan de jaarcijfers en aangiften inkomstenbelasting van de afgelopen drie jaar mee.
 • Korter dan drie jaar zelfstandig? Neem dan alle beschikbare jaarcijfers en aangiften inkomstenbelasting mee én de prognose van het lopende boekjaar.

Veelgestelde vragen

Moet ik betalen voor hypotheekadvies?

Ja, gratis hypotheekadvies is wettelijk verboden. Het eerste oriëntatiegesprek met een hypotheekadviseur bieden wij wel kosteloos aan. We willen graag eerst kennis met je maken. Alleen dan kunnen wij het beste advies geven. En jij moet er ook een goed gevoel bij hebben. Dat vinden wij belangrijk.

Geven jullie ook hypotheekadvies aan huis?

Ja, Willemsen & Wij vindt het belangrijk om jou en je situatie goed te leren kennen. Zo kunnen wij het beste hypotheekadvies geven. Daarom komen wij graag bij je langs, op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Ook in de avonduren.

Hypotheekadvies Veenendaal

Overtuigd dat wij het beste hypotheekadvies in Veenendaal geven? De ervaren hypotheekadviseurs van Willemsen & Wij zorgen ervoor dat jouw hypotheek snel rond komt. Zodat jij écht kunt genieten van alle voorpret van jouw droomwoning.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek via telefoonnummer 0318- 52 27 21 of via onderstaande link.

Maak een afspraakBert Willemsen

Functie: Adviseur binnen- en buitendienst

“Ik neem graag de tijd om uw financiële situatie goed in kaart te brengen. Hierbij vind ik het vooral belangrijk om het in begrijpelijke taal uit te leggen. Vaak wordt gedacht dat verzekeringen en hypotheken ingewikkeld zijn, maar met een goede toelichting is het begrijpelijk. Mijn motto luidt: “Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg”. Wij behartigen uw financiële belangen goed. Daar kunt u op vertrouwen.”

Mijn naam is Bert Willemsen. Met ruim 37 jaar ervaring in de verzekeringsbranche weet ik waar u moet zijn voor de beste verzekeringsoplossingen. In mijn functie adviseer ik u graag over verzekeringen en hypotheken. Ook met zakelijke verzekeringen help ik u graag verder.

Sluiten

Bert Willemsen

Pascal Willemsen

Functie: Binnendienstmedewerker, Schadebehandelaar

“Het verzekeren moet niet complexer gemaakt worden dan het is. In mijn werk ga ik graag de discussie aan met verzekeraars om te komen tot het beste resultaat. Het is namelijk in ieders belang dat processen zo eenvoudig mogelijk zijn. Graag help ik mensen met het begrijpelijk maken van de materie. Ook als er een taalbarrière is.”

Mijn naam is Pascal Willemsen. Met mijn 10 jaar ervaring kan ik u ook helpen met uw schadeverzekeringen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld ook om vragen gericht op schadeafwikkeling en andere verzekeringszaken waar u hulp bij nodig heeft. 

Sluiten

Pascal Willemsen

Mattijs Zielhuis

Functie: Directeur / (allround) Adviseur

“Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. In mijn werk heb ik ook nog de mogelijkheid om mensen te helpen door ze een passend advies te geven gericht op verzekeringen en hypotheken. De financiële sector is constant aan veranderingen onderhevig. Dit maakt het werk afwisselend en enerverend.”

Mijn naam is Mattijs Zielhuis. Sinds 2003 werk ik bij Willemsen & Wij. In eerste instantie als adviseur en sinds 2008 als vennoot en directeur. Door mijn ervaring en kennis ben ik allround in het vak. Dit blijkt ook uit mijn actuele diploma’s en het feit dat ik Erkend Hypotheek Adviseur ben. 

Graag hoor ik waarmee ik u kan helpen!

Sluiten

Mattijs Zielhuis

Ruben Rentenaar

Functie: Administratief medewerker

“Ik studeer bedrijfskunde aan de HAN in Nijmegen. Ik combineer mijn werk met mijn opleiding tot bedrijfskundige. Naast mijn werk en mijn opleiding ben ik zeer sportief en houd ik van gezelligheid. Willemsen & Wij is een leuke werkgever en het werk is zeer afwisselend.”

Mijn naam is Ruben Rentenaar. Naast mijn actieve sportieve activiteiten werk ik overdag in combinatie met mijn opleiding. Na mijn VWO ben ik gaan studeren aan de HAN in Nijmegen. Ik zal hier zeker nog lang blijven werken, want ik heb het erg naar mijn zin.

Sluiten

Ruben Rentenaar

Corine de Haan

Functie: Administratief medewerkster

“Als administratief medewerkster houd ik mij bezig met het opmaken van polissen, het beheren van verzekeringen en het op andere manieren onze relaties van dienst zijn met verzekeringszaken.“

Mijn naam is Corine de Haan. Ik werk al sinds 2003 bij Willemsen & Wij en heb daarvoor nog gewerkt bij een grote Nederlandse bank en bij een assurantiekantoor. Door mijn ruime ervaring word ik breed ingezet binnen het kantoor. Graag help ik u met uw particuliere schadeverzekeringen.

Laat mij weten waar ik u mee kan helpen en ik zorg ervoor dat het goed komt!

Sluiten

Corine de Haan
willemsen en wij

Willemsen & Wij | Hypotheken en Verzekeringen | VeenendaalHet voordeel van onafhankelijk hypotheekadvies
19/01/2018

Voor een hypotheek kun je naar de bank waar ook jouw rekeningen lopen, maar is dat ook verstandig? Vaak niet!

Lees artikel

Hoe kan mijn autoverzekering goedkoper?
17/01/2018

Af en toe de autoverzekering even tegen het licht houden is verstandig. Biedt de verzekering nog de gewenste dekking, en kan het goedkoper?

Lees artikel

Klopt de voorlopige teruggave voor 2018 wel?
12/01/2018

De voorlopige teruggave geeft jou recht op een voorschot op het bedrag dat je van de Belastingdienst terug krijgt. Controleer de bedragen over 2018 wel alvast.

Lees artikel

De nut of noodzaak van een overlijdensrisicoverzekering
10/01/2018

De toegevoegde waarde van een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak onderschat. Waarom kunnen partners niet zonder deze verzekering?

Lees artikel