Hoe mogen we je helpen?

Financiële planning

 

Financiële planning is het inzichtelijk maken van je financiële huishouding. Adviezen over verzekeringen, pensioen, bankzaken en je hypotheek staan niet los van elkaar, maar hangen nauw samen. Door alle componenten mee te nemen in een advies kan er een totaalbeeld gevormd worden.

 

Bij het verstrekken van een hypotheekadvies moet er verder worden gekeken dan alleen het inkomen en de waarde van het huis. Uit de hypotheek komt een maandelijkse verplichting voort die niet alleen nu, maar ook in de toekomst betaalbaar moet blijven. Zijn de hypotheeklasten ook nog te dragen na pensionering? En wat gebeurt er bij overlijden, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid? Door alles inzichtelijk te maken is het mogelijk om een advies om te zetten naar financiële planning.

 

Wat is de toegevoegde waarde van financiële planning?

Door een financieel plan te maken kan je persoonlijke situatie voor nu en in de toekomst inzichtelijk worden gemaakt. Hierin worden niet alleen je geldzaken meegenomen, maar bijvoorbeeld ook de fiscale wetgeving en de sociale voorzieningen waar je in bepaalde gevallen op kunt terugvallen. Uit het financieel plan blijkt hoe je er financieel voor staat, maar ook hoe de toekomst eruit komt te zien. Wat zijn de bedreigingen (bijvoorbeeld een pensioentekort) en waar liggen de mogelijkheden?

 

Door overzicht kan je betere keuzes maken

Is het verstandig om op latere leeftijd nog een hypotheek af te sluiten? Dit soort vragen kunnen beantwoord worden als er overzicht bestaat. Door je geldzaken goed inzichtelijk te maken, kan je weloverwogen beslissingen nemen. Je kan voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.

 

Wij kunnen je helpen om inzicht en overzicht te krijgen. Plan een afspraak met één van onze adviseurs in om de mogelijkheden samen te bekijken.

 

 

Ben je toe aan een oriëntatiegesprek? Of heb je vragen? Vul dan onderstaand formulier in of neem gerust contact met ons op.

 

Je gegevens
Je vraag/opmerking*
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie