Hoe mogen we je helpen?

Sparen en vermogen vormen

 

Wie streeft naar een gezonde vermogensgroei, heeft veel mogelijkheden:

 

  • Zelf aandelen kopen
  • Beleggen via beleggingsfondsen
  • Beleggingsverzekeringen
  • De traditionele spaarrekening
  • Het deposito

 

Het casino is bijvoorbeeld een plaats waar je wel aan vermogensgroei kunt werken, maar waarbij je gelijktijdig toch echt forse risico's neemt. Want 'zetten op rood' betekent inderdaad een 49% kans op verdubbeling van de inzet. Maar omgekeerd betekent dit tevens een 51% kans op verlies.

Zoveel risico lopen heeft dan ook niets meer te maken met het opbouwen van vermogen. Toch is het opmerkelijk hoeveel risico soms genomen wordt om maar hogere rendementen te krijgen.

Hoe 'zeker' zijn beleggingen als het om je financiële toekomst gaat?

AFM

Juist om consumenten te beschermen tegen al te veel risico's houdt de AFM bij veel instituten en beleggingsconstructies nauwkeurig de vinger aan de pols. En bij niet al te grote investeringen heeft de AFM het verplicht gesteld met een grafiek aan te geven hoeveel risico het voorstel met zich meebrengt. Goed om te weten.

 

De spaarrekening

Het doel van sparen is uiteraard het vormen van vermogen. En wanneer je geen vast spaardoel hebt, maar wel snel over je spaargeld wilt kunnen beschikken, is de traditionele spaarrekening een uitstekende oplossing. De inleg is volledig vrij en opname is doorgaans boetevrij.

Iets meer rente?

Ben je bereid bij opname een opnamevergoeding aan de bank te betalen? Dan kunnen veel banken je een iets hogere rente bieden. 

Deposito

Heb je een bepaald spaardoel voor ogen (een andere auto over 3 jaren), dan kan het acceptabel zijn te kiezen voor een rente die 3 jaar vast staat. Want in dat geval moet je spaargeld in ieder geval weer beschikbaar komen op het moment, dat je je spaardoel (de andere auto) bereikt hebt.

 

Lange termijn

De laatste jaren wint beleggen steeds meer aan populariteit. Wat op zich niet verzonderlijk is. Want op lange termijn zijn met het 'beleggen' rendementen haalbaar van 6 tot 8%. Aan de andere kant weten we dat de waarde van beleggingen sterk kan fluctueren. En juist dat maakt beleggen echt iets voor de lange termijn. Daarom spreken we bij het beleggen doorgaans ook over een beleggershorizon van minimaal 10 jaren.  

Wie kiest voor beleggen zal bereid moeten zijn gedurende langere tijd afscheid te nemen van zijn vermogen. Maar dan kunnen ook fraaie rendementen haalbaar zijn.

 

 

Welke keuze?

Het zoeken naar een gezonde vermogensgroei is een kwestie van afwegen van risico’s. Risico’s, fiscus, eigenschappen en doelstellingen. We hebben het er graag met je over. Daarbij kan het goed zijn om te weten, dat wij als financieel adviseurs ingangen hebben bij meerdere banken en verzekeraars. En juist dat maakt het kiezen voor de juiste spaarmethode een stuk gemakkelijker.

 

Meer weten over een gezonde vermogensgroei?

Geef dan hieronder even jouw gegevens op, dan maken we daar graag tijd voor vrij.

Je gegevens
Je vraag/opmerking*
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie