Hoe mogen we je helpen?

Particulier pensioen

 

Voor de meeste mensen geldt, dat zij recht krijgen op AOW zodra zij de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Overigens zijn er wel spelregels over de duur dat men in Nederland heeft gewoond en/of gewerkt. 

 

Maar later genieten van een plezierig inkomen is wel iets dat goed gepland moet worden. En dan natuurlijk ruim van te voren. Want wie net 60 is geworden, heeft niet zoveel tijd meer om nog iets aan het pensioen te doen. Voor de meeste mensen is de AOW echt onvoldoende.

 

 

Hoeveel bedraagt de AOW-uitkering eigenlijk?

  • Voor alleenstaanden is het AOW-pensioen zo'n 70% van het netto minimumloon
  • Alleenstaanden met kinderen onder de 18 jaar ontvangen een toeslag waardoor hun AOW-pensioen op 90% terecht zal komen.
  • En gehuwden of samenwonenden ontvangen ieder 50% van het minimum loon. Samen 100% dus.

Erg veel is dat allemaal natuurlijk niet.

 

Meer inkomen

Eigenlijk bestaan er maar drie methodes om zeker te zijn dat je straks niet alleen van je AOW hoeft te leven.

  1. Via de werkgever aanvullend pensioen opbouwen. Vaak zijn dat verplichte regelingen, waarbij de premie die aan je in rekening wordt gebracht afhankelijk is van je salaris, maar waarbij de uitkomst afhankelijk wordt gesteld van het resultaat van beleggingen. 
  2. Zelf extra sparen via 'lijfrente'. Daarmee hevel je als het ware delen van je huidige inkomen (voordat er belasting over wordt geheven) over naar de periode dat je met pensioen bent. Een interessante methode wanneer je op dit moment voldoende over houdt.
  3. Zelf sparen op een spaar- of beleggingsrekening.

 

 

Minder lasten

Op die manier kun je natuurlijk zorgen voor extra inkomen. Maar je zou er ook voor kunnen kiezen tegen die tijd minder lasten te hebben. Daarbij kun je denken aan een eigen huis waarvan de hypotheek is afgelost tegen de tijd dat je met pensioen bent.

Het is erg adviesgevoelige materie. Vooral omdat de fiscus veel goed vindt, maar wel over je schouder blijft meekijken. Inzicht krijgen is dan ook van groot belang. En daar gaan wij je graag aan helpen. Het is ons vak.

Wanneer je wilt, kunnen we direct een afspraak maken. Bij ons op kantoor of bij jou thuis. Net wat jou het beste uitkomt. 

 

Zullen we je pensioenrechten eens inzichtelijk maken? 

Geef dan hieronder even je gegevens op, dan maken we daar graag tijd voor vrij.

Je gegevens
Je vraag/opmerking*
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie