Hoe mogen we je helpen?

Starters

 

Als starter is het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek best lastig. Je moet allerlei beslissingen nemen, je doet alles voor het eerst en je hebt te maken met allerlei ingewikkelde vaktermen. In dit handige document leer je meer over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een woning.

Voor het afsluiten van de hypotheek kun je alle hulp gebruiken. Wij helpen je in elke stap in het proces en leggen je precies uit wat er allemaal bij komt kijken. Zodat het kopen van je eerste huis vlekkeloos verloopt!

 

Startershypotheek

Geldverstrekkers hanteren strenge verstrekkingsnormen. Toch moet je je niet af laten schrikken. Ook met een flexibele arbeidsovereenkomst of als je nog geen drie jaar ondernemer bent, kun je een hypotheek krijgen.

Als starter zijn er twee verschillende hypotheekvormen waar je tussen kunt kiezen. De lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Welke het beste bij jou en jouw woonwensen past, bepalen we graag voor je.

 

Hulp van ouders

Soms kunnen ouders helpen bij het kopen van de woning. Dat kan door een schenking, een lening, het meetekenen op/van de hypotheek of door een substantiële bijdrage aan de hypotheek te leveren. Hierdoor wordt het kopen van een huis makkelijker en kan je je misschien een duurder huis veroorloven.

 

Starterslening

Om starters op weg te helpen, is de starterslening in het leven geroepen. Onder gunstige voorwaarden is het mogelijk om een huis te kopen die in eerste instantie onbereikbaar leek. De starterslening is bedoeld voor het kopen van de eerste woning. Deze lening kan gebruikt worden om het verschil te overbruggen tussen de koopsom van een huis en het maximale bedrag dat banken willen verstrekken. Het is een aanvulling op een reguliere hypotheek. De eisen en de hoogte van deze extra lening zijn onder andere afhankelijk van je inkomen, de eisen van jouw gemeente of provincie en het wel of niet bezitten van een eigen vermogen.

 

Wat is er zo gunstig aan een starterslening?
De lening heeft vergelijkbaar met een reguliere hypotheek een looptijd van 30 jaar. De hypotheekrente staat voor een periode van 15 jaar vast. De eerste 3 jaren hoef je over de starterslening geen rente en aflossing te betalen. Daarna wordt getoetst in hoeverre je na drie jaar in staat wordt geacht om de woonlasten te dragen.

 

Wat zijn de voorwaarden voor een starterslening?
De voorwaarden worden opgesteld door de gemeente of de provincie. Zij stellen namelijk ook het geld beschikbaar voor starters. Per regio kunnen er dus verschillende voorwaarden gesteld worden. Ook de maximale verstrekking en voor wie de starterslening beschikbaar wordt gesteld ligt bij de gemeente of de provincie. 

 

Voorwaarden starterslening Veenendaal:

  • Het moet gaan om een eerste koopwoning in de gemeente Veenendaal;
  • Je hebt een volledige getekende voorlopige koopovereenkomst;
  • De eerste hypotheek en de starterslening moet onder Nationale Hypotheek Garantie-voorwaarden zijn verstrekt;
  • Er mag geen sprake zijn van andere kortingsregelingen;
  • De maximale leeftijd van de aanvragers is 40 jaar;
  • De maximale verwervingskosten van de woning mogen niet hoger zijn dan de actuele NHG-norm.
  • Het maximale bedrag voor de starterslening is € 35.000,00.

 

Hypotheekadvies Veenendaal voor starters

Willemsen & Wij helpt je graag met het vinden van jouw beste hypotheek. We vergelijken alle hypotheek verstrekkers, leggen scenario’s voor, lichten in heldere taal toe en jij neemt de beslissing. Zodat jij een hypotheek krijgt die perfect past bij jouw situatie, jouw wensen en jouw toekomstbeeld. Met uiteraard de beste voorwaarden en tegen een zo laag mogelijke rente.

 

 

Ben je toe aan een oriëntatiegesprek? Of heb je vragen? Vul dan onderstaand formulier in of neem gerust contact met ons op.

 

Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie