Hypotheekadvies

Ben je op zoek naar persoonlijk hypotheekadvies in Veenendaal? De betrokken adviseurs van Willemsen & Wij helpen je graag met het vinden van jouw beste hypotheek. Op deze pagina geven we je graag uitgebreide informatie hierover.

We vergelijken alle hypotheek verstrekkers, leggen scenario’s voor, lichten in heldere taal toe en jij neemt de beslissing. Zodat jij een hypotheek krijgt die perfect past bij jouw situatie, jouw wensen en jouw toekomstbeeld. Met uiteraard de beste voorwaarden en tegen een zo laag mogelijke rente.

 • Oriënterend hypotheekgesprek is voor onze rekening!
 • Erkende adviseurs met ervaring in iedere situatie
 • Snel geregeld
 • Advies met heldere uitleg
 • Eerlijke en transparante berekeningen
 • Betrokken en geïnteresseerd in jou!

Maak een afspraak

Hypotheekadvies in iedere situatie

Een woning kopen is een spannende en grote stap in je leven. Of je nu
voor het eerst een huis koopt of de stap maakt naar je droomhuis. Wij hebben
ervaring in iedere situatie, van eenvoudig tot complex.

Nieuwe woning
Wil je een eerste huis of een andere woning kopen?

Bestaande hypotheek aanpassen
Wil je jouw bestaande hypotheek verhogen of omzetten?

Echtscheiding en hypotheekadvies
Ga je scheiden en wil je weten of jij of je ex in het huis kan blijven wonen?

ZZP-er en hypotheekadvies
Ben je ZZP-er en wil je een hypotheek aanvragen?

Second opinion
Heb je al een hypotheek en wil je weten of je nog goed zit?

Hypotheekadvies bij ons: zo werkt dat

1. Oriëntatiegesprek voor onze rekening
Waarschijnlijk heb je veel vragen over de hypotheek. Zoals welk bedrag je precies kunt lenen of wat de maandelijkse lasten worden. Wij geven antwoord op al je vragen, in begrijpelijke taal. Het eerste oriënterend hypotheekgesprek is voor onze rekening en geheel vrijblijvend.

2. Bespreek jouw wensen
Na het eerste gesprek gaan we de diepte in. Een ervaren hypotheekadviseur bespreekt jouw situatie en wensen. Samen kijken jullie welke hypotheek bij jou past. Ook maakt de adviseer je wegwijs in het land van hypotheken.

3. Hypotheek afsluiten
Als alles helder is van beide kanten gaat de hypotheekadviseur aan de slag. Om jouw hypotheek rond te krijgen. Het liefste zo snel mogelijk. Ook regelt de adviseur het afsluiten van eventuele verzekeringen. All-in.

Dit zit er in het hypotheekadvies

Goed hypotheekadvies is niet gratis. Dat is wettelijk verboden. Wij snappen dat je wilt weten waar je voor betaalt en wat je van ons krijgt. Gaan wij aan de slag met jouw hypotheekadvies, dan kun je deze services van ons verwachten:

 • Het opstellen van een persoonlijk overzicht met daarin je financiële situatie, woonwensen, toekomstplannen en wat je zelf al weet.
 • Uitzoeken van de mogelijkheden en jou hierover informeren en adviseren.
 • Inzichtelijk maken wat de financiële risico’s zijn bij verschillende scenario’s en jou daar advies over geven.
 • Vergelijken van de verschillende oplossingen.
 • Opstellen van het persoonlijk financieel advies.

Tarieven hypotheekadvies

Wat kost een hypotheekadvies bij Willemsen & Wij? Ook over onze tarieven zijn wij open en transparant. Wat je precies betaalt ligt aan wat je wenst. Wil je professioneel hypotheekadvies van een adviseur? Dan betaal je € 995. Wil je professioneel hypotheekadvies én wil je dat wij alles voor je regelen? Dan betaal je € 2.250 (voor zelfstandigen geldt + € 250). Ook na het afsluiten van de hypotheek gaat onze service door. In het jaar dat de transport van de woning plaats vindt helpt onze belastingadviseur je met de Belastingaangifte (voor particulieren). Zodat je geen geld laat liggen!

Je bent op de lange termijn (vaak) voordeliger uit
Onze ervaring leert dat het bijna altijd de moeite waard is een hypotheekadviseur in te schakelen. Voor het uitzoeken van de mogelijkheden en het regelwerk. Onze adviseurs zijn exact op de hoogte van de actuele (fiscale) wet- en regelgeving, die constant verandert. Daarnaast kijken de adviseur altijd kritisch naar de voorwaarden van de hypotheekverstrekkers en geven zij tips hoe je kunt besparen op je maandlasten. Daardoor ben je vrijwel altijd voordeliger uit, dan dat je het zelf regelt. Zo verdien je de kosten voor goed hypotheekadvies snel terug.

Onafhankelijk aanbod van ALLE gerenommeerde hypotheek verstrekkers

Wil jij een hypotheek afsluiten met de laagste rente en, zeer belangrijk, passende voorwaarden? Onze hypotheekadviseurs regelen altijd de beste hypotheek voor jou. Dankzij onze onafhankelijkheid. Wij zijn geen onderdeel van een bank, verzekeraar of andere financieel dienstverlener. Wij kunnen hypotheken vergelijken en afsluiten bij ALLE gerenommeerde hypotheek verstrekkers.

Prijs en kwaliteit van een hypotheek
De beste hypotheek selecteren is meer dan de hypotheekrentes met elkaar vergelijken. De hypotheek moet namelijk nu goed bij je passen, maar moet ook toekomstbestendig zijn. De hypotheeklasten moeten ook nog opgebracht kunnen worden bijvoorbeeld bij werkloosheid, ziekte en/of overlijden van één van de huiseigenaren.

Complete financiële planning
Bij het aanvragen of oversluiten van een hypotheek vinden veel mensen het fijn het complete financiële plaatje onder de loep te nemen. Bij een hypotheek komen ook vaak verzekeringen kijken. De adviseurs van Willemsen & Wij zijn gecertificeerde financieel planners. We geven jou graag overzicht door het opstellen van een financieel plan. Daar staan ook zaken in zoals pensioen, verzekeringen en vermogensopbouw.

Erkend Hypotheekadviseur

Willemsen & Wij mag zich Erkend Hypotheekadviseur én Erkend Hypothecair Planner noemen. In Nederland gelden er strenge eisen voor hypotheekadviseurs. Er moet aan bepaalde beroepskwalificaties voldaan worden. Wij zijn hier nog een stapje verder in gegaan en voldoen aan nóg strengere eisen.

De kwaliteit van een hypotheekadvies kan namelijk een groot verschil maken. Een hypotheek bepaalt voor tientallen jaren jouw maandelijkse woonlasten. Een goed advies kan je over de volledige looptijd tienduizenden euro’s besparen.

Het hypotheekgesprek: wat moet je meenemen?

De hypotheekadviseur heeft alle informatie nodig op het gebied van inkomen, schulden, vermogen, pensioen en lopende verzekeringen. Het scheelt tijd wanneer je dit allemaal bij de hand hebt tijdens je eerste hypotheekgesprek.

 • Geldig identiteitsbewijs
 • Meest recente salarisstrook of salarisoverzicht en een werkgeversverklaring. Loonstrook en werkgeversverklaring mogen op de offertedatum niet ouder zijn dan drie maanden.
 • Aangifte inkomstenbelasting van het afgelopen jaar
 • Getrouwd op huwelijkse voorwaarden? Neem de akte mee.
 • Gescheiden? Neem alle stukken hiervan mee. (convenant, echtscheidingsvonnis, inschrijving burgerlijke stand)
 • Samenlevingscontract
 • Testament
 • Neem een eventueel aanwezig taxatierapport van het beoogde huis mee.
 • Heb je een studieschuld? Neem het meest recente overzicht mee.
 • Heb je al een woning? Neem dan de meest recente WOZ-waardebepaling mee.
 • Neem het meest recente overzicht van de WOZ-waarde van uw beoogde nieuwe woning mee.
 • Heb je al een voorlopig koopovereenkomst of een aanneemovereenkomst getekend? Neem de stukken mee.
Ben je ondernemer?
 • Neem dan de jaarcijfers en aangiften inkomstenbelasting van de afgelopen drie jaar mee.
 • Korter dan drie jaar zelfstandig? Neem dan alle beschikbare jaarcijfers en aangiften inkomstenbelasting mee én de prognose van het lopende boekjaar.

Veelgestelde vragen

Moet ik betalen voor hypotheekadvies?

Ja, gratis hypotheekadvies is wettelijk verboden. Meer informatie hierover vind je op de pagina Advies en kosten. Het eerste oriëntatiegesprek met een hypotheekadviseur bieden wij wel kosteloos aan. We willen graag eerst kennis met je maken. Alleen dan kunnen wij het beste advies geven. En jij moet er ook een goed gevoel bij hebben. Dat vinden wij belangrijk.

Geven jullie ook hypotheekadvies aan huis?

Ja, Willemsen & Wij vindt het belangrijk om jou en je situatie goed te leren kennen. Zo kunnen wij het beste hypotheekadvies geven. Daarom komen wij graag bij je langs, op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Ook in de avonduren. Een andere mogelijkheid is 'Advies op afstand met video'.

Hypotheekadvies Veenendaal

Overtuigd dat wij het beste hypotheekadvies in Veenendaal geven? De ervaren hypotheekadviseurs van Willemsen & Wij zorgen ervoor dat jouw hypotheek snel rond komt. Zodat jij écht kunt genieten van alle voorpret van jouw droomwoning.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek via telefoonnummer 0318- 52 27 21 of via onderstaande button.

Maak een afspraak

Tevreden klanten

Wij zijn trots op de mooie beoordelingen van onze blije klanten. Daar doen we het voor.

Mattijs Zielhuis

Functie: Directeur / (allround) Adviseur

In 2003 ben ik komen werken bij Willemsen & Wij en heb mij het vak van hypotheek- en verzekeringsadviseur eigen gemaakt. Nu sinds enige tijd samen met Joey de eigenaar van ons prachtige kantoor en werkgever van ons mooie team.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De wensen van klanten vertalen in een goed advies. Om dit vervolgens met de juiste hypotheek en verzekeringsproducten kloppend te maken. En dit vervolgens in begrijpelijke taal uitleggen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Samen met mijn vriendin sta ik graag in de keuken. Maar we gaan ook met plezier naar leuke en goede restaurants. Wanneer de zon schijnt hou ik ervan om te wandelen, te sporten en tijd door te brengen met de kids.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
De laatste jaren trekken we graag met onze rugzak door Azië. Heerlijk cultuur opsnuiven en genieten aan het strand. Maar van een zonvakantie Ibiza of een stedentrip genieten we ook enorm.

Sluiten

Mattijs Zielhuis

Joey Rebergen

Functie: Directeur en Adviseur hypotheken en verzekeringen

Met ruim 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening ben ik In 2017 het team van Willemsen & Wij komen versterken. Mijn kracht is dat ik zowel aan de zijde van een bank als bij een tussenpersoon heb gewerkt.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat ik écht een relatie met mijn klanten kan opbouwen. Ze kan leren kennen en ze helpen wanneer ze mij nodig hebben. Ik zet hierin altijd een stap extra. Ik houd van tevreden klanten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een echte familieman. Trotse vader van 4 kinderen waar ik graag tijd mee doorbreng. Daarnaast loop ik graag hard en heb mijzelf als doel gesteld om elk jaar een marathon te lopen.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Samen met mijn gezin. Zon, zee, strand en gezelligheid.

Sluiten

Joey Rebergen

Pascal Willemsen

Functie: Binnendienstmedewerker, Schadebehandelaar

Het verzekeringsvak zit me echt in het bloed. Sinds 2007 werkzaam bij Willemsen & Wij en help ik de klant graag met het afwikkelen van schade of met het afsluiten van een passend verzekeringspakket.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Zo goed mogelijk schades afwikkelen, met als resultaat blije klanten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga graag met vrienden de deur uit. Een biertje doen, een potje darten of een voetbalwedstrijd in het stadion kijken. Maar ik ben ook graag thuis. Dan kijk ik series op Netflix of voetbal.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Gewoon thuis op de bank. Heerlijk.

Sluiten

Pascal Willemsen

Corine de Haan

Functie: Administratief medewerkster

Vanaf 2003 werk ik bij Willemsen & Wij. Voor het opmaken van polissen, het beheren van verzekeringen en nog tal van andere zaken kan het team op mij rekenen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het fijne contact met onze klanten en er is geen dag hetzelfde bij Willemsen & Wij. Ik laat me iedere dag weer verrassen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga er graag op uit. Lekker wandelen met onze hond of met de racefiets genieten van de mooie omgeving.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Mijn favoriete vakantieland is Frankrijk. Daar gaan we regelmatig met het gezin naar toe. Heerlijk relaxen in de zon.

Sluiten

Corine de Haan

Ruben Rentenaar

Functie: Administratief medewerker

Ik combineer mijn studie met deze baan. Ik studeer Bedrijfskunde MER aan de HAN in Nijmegen. Voor mij een mooie combinatie om direct praktijkervaring op te doen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De onderlinge samenwerking en de collegialiteit van het team is heel bijzonder bij Willemsen & Wij. Ik voel me hier echt thuis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik breng behoorlijk wat uurtjes door op het voetbalveld. Vooral zelf sportief aan de slag en daarnaast breng ik ook graag tijd door met mijn vrienden.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Ik ontdek graag nieuwe plaatsen en bestemmingen. Zowel in eigen land als in het buitenland. Al hebben de stranden in het buitenland wel mijn voorkeur.

Sluiten

Ruben Rentenaar

Jessica van der Steen

Functie: Relatiebeheerder particulieren en bedrijven

Al meer dan 20 jaar werk ik met veel plezier in het verzekeringsvak. Sinds 2018 bij Willemsen & Wij waar ik het team help hypotheken en verzekeringen voor klanten tot stand te brengen.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het meeste plezier haal ik uit het helpen van klanten. Met mijn servicegerichte instelling kijk ik verder dan de vraag van het moment, waardoor zij tevreden de deur uit gaan. De afwisseling in het werk zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik besteed een groot deel van mijn tijd aan mijn gezin met drie opgroeiende kinderen. Ik sta veel langs de voetballijn bij DOVO en probeer daar ook mijn steentje bij te dragen. Daarnaast geniet ik ook om met vrienden af te spreken en gezellig een terrasje te pakken.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?

Met de rugzak op door Azië trekken. Maar nu met de kinderen zitten we lekker op de camping in Zuid-Europa met veel zon, zee en strand.


Sluiten

Jessica van der Steen
willemsen en wij

Willemsen & Wij | Hypotheken en Verzekeringen | Veenendaal