Starters

Voor starters is het een goed moment om de huizenmarkt te betreden. De hypotheekrentes staan historisch laag en de huizenprijzen zijn weer aan het opkrabbelen. Je kunt nu een huis tegen een redelijke prijs kopen en de hypotheekrente kun je tien jaar of langer vastzetten tegen een zeer lage rente.

Als starter is het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek best lastig. Je moet allerlei beslissingen nemen, je doet alles voor het eerst en je hebt te maken met allerlei ingewikkelde vaktermen.

Voor het afsluiten van de hypotheek kun je alle hulp gebruiken. Wij helpen je in elke stap in het proces en leggen je precies uit wat er allemaal bij komt kijken. Zodat het kopen van je eerste huis vlekkeloos verloopt!

Startershypotheek

Geldverstrekkers hanteren strenge verstrekkingsnormen. Toch moet je je niet af laten schrikken. Ook met een flexibele arbeidsovereenkomst of als je nog geen drie jaar ondernemer bent, kun je een hypotheek krijgen.

Als starter zijn er twee verschillende hypotheekvormen waar je tussen kunt kiezen. De lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Welke het beste bij jou en jouw woonwensen past, bepalen we graag voor je.

Hulp van ouders

Soms kunnen ouders helpen bij het kopen van de woning. Dat kan door een schenking, een lening, het meetekenen op/van de hypotheek of door een substantiële bijdrage aan de hypotheek te leveren. Hierdoor wordt het kopen van een huis makkelijker en kan je je misschien een duurder huis veroorloven.

Starterslening

Om starters op weg te helpen, is de starterslening in het leven geroepen. Onder gunstige voorwaarden is het mogelijk om een huis te kopen die in eerste instantie onbereikbaar leek. De starterslening is bedoeld voor het kopen van de eerste woning. Deze lening kan gebruikt worden om het verschil te overbruggen tussen de koopsom van een huis en het maximale bedrag dat banken willen verstrekken. Het is een aanvulling op een reguliere hypotheek. De eisen en de hoogte van deze extra lening zijn onder andere afhankelijk van je inkomen, de eisen van jouw gemeente of provincie en het wel of niet bezitten van een eigen vermogen.

Wat is er zo gunstig aan een starterslening?

De lening heeft vergelijkbaar met een reguliere hypotheek een looptijd van 30 jaar. De hypotheekrente staat voor een periode van 15 jaar vast. De eerste 3 jaren hoef je over de starterslening geen rente en aflossing te betalen. Daarna wordt getoetst in hoeverre je na drie jaar in staat wordt geacht om de woonlasten te dragen.

Wat zijn de voorwaarden voor een starterslening?

De voorwaarden worden opgesteld door de gemeente of de provincie. Zij stellen namelijk ook het geld beschikbaar voor starters. Per regio kunnen er dus verschillende voorwaarden gesteld worden. Ook de maximale verstrekking en voor wie de starterslening beschikbaar wordt gesteld ligt bij de gemeente of de provincie. 

Voorwaarden starterslening Veenendaal:

  • Het moet gaan om een eerste koopwoning in de gemeente Veenendaal;
  • Je hebt een volledige getekende voorlopige koopovereenkomst;
  • De eerste hypotheek en de starterslening moet onder Nationale Hypotheek Garantie-voorwaarden zijn verstrekt;
  • Er mag geen sprake zijn van andere kortingsregelingen;
  • De maximale leeftijd van de aanvragers is 40 jaar;
  • De maximale verwervingskosten van de woning mogen niet hoger zijn dan de actuele NHG-norm.
  • Het maximale bedrag voor de starterslening is € 35.000,00.

Hypotheekadvies Veenendaal voor starters

Willemsen & Wij helpt je graag met het vinden van jouw beste hypotheek. We vergelijken alle hypotheek verstrekkers, leggen scenario’s voor, lichten in heldere taal toe en jij neemt de beslissing. Zodat jij een hypotheek krijgt die perfect past bij jouw situatie, jouw wensen en jouw toekomstbeeld. Met uiteraard de beste voorwaarden en tegen een zo laag mogelijke rente. Op de pagina Hypotheekadvies vind je alle aanvullende informatie hierover.

Maak vrijblijvend een afspraak

Overtuigd dat wij het beste hypotheekadvies voor starters in Veenendaal geven? Graag berekenen wij voor je het maximale bedrag dat je kunt lenen. De ervaren hypotheekadviseurs van Willemsen & Wij zorgen ervoor dat jouw hypotheek snel rond komt. Zodat jij écht kunt genieten van alle voorpret van jouw eerste woning.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek via telefoonnummer 0318- 52 27 21 of via onderstaande button.

Maak een afspraak

Mattijs Zielhuis

Functie: Directeur / (allround) Adviseur

In 2003 ben ik komen werken bij Willemsen & Wij en heb mij het vak van hypotheek- en verzekeringsadviseur eigen gemaakt. Nu sinds enige tijd samen met Joey de eigenaar van ons prachtige kantoor en werkgever van ons mooie team.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De wensen van klanten vertalen in een goed advies. Om dit vervolgens met de juiste hypotheek en verzekeringsproducten kloppend te maken. En dit vervolgens in begrijpelijke taal uitleggen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Samen met mijn vriendin sta ik graag in de keuken. Maar we gaan ook met plezier naar leuke en goede restaurants. Wanneer de zon schijnt hou ik ervan om te wandelen, te sporten en tijd door te brengen met de kids.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
De laatste jaren trekken we graag met onze rugzak door Azië. Heerlijk cultuur opsnuiven en genieten aan het strand. Maar van een zonvakantie Ibiza of een stedentrip genieten we ook enorm.

Sluiten

Mattijs Zielhuis

Joey Rebergen

Functie: Directeur en Adviseur hypotheken en verzekeringen

Met ruim 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening ben ik In 2017 het team van Willemsen & Wij komen versterken. Mijn kracht is dat ik zowel aan de zijde van een bank als bij een tussenpersoon heb gewerkt.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat ik écht een relatie met mijn klanten kan opbouwen. Ze kan leren kennen en ze helpen wanneer ze mij nodig hebben. Ik zet hierin altijd een stap extra. Ik houd van tevreden klanten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ben een echte familieman. Trotse vader van 4 kinderen waar ik graag tijd mee doorbreng. Daarnaast loop ik graag hard en heb mijzelf als doel gesteld om elk jaar een marathon te lopen.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Samen met mijn gezin. Zon, zee, strand en gezelligheid.

Sluiten

Joey Rebergen

Pascal Willemsen

Functie: Binnendienstmedewerker, Schadebehandelaar

Het verzekeringsvak zit me echt in het bloed. Sinds 2007 werkzaam bij Willemsen & Wij en help ik de klant graag met het afwikkelen van schade of met het afsluiten van een passend verzekeringspakket.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Zo goed mogelijk schades afwikkelen, met als resultaat blije klanten.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga graag met vrienden de deur uit. Een biertje doen, een potje darten of een voetbalwedstrijd in het stadion kijken. Maar ik ben ook graag thuis. Dan kijk ik series op Netflix of voetbal.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Gewoon thuis op de bank. Heerlijk.

Sluiten

Pascal Willemsen

Corine de Haan

Functie: Administratief medewerkster

Vanaf 2003 werk ik bij Willemsen & Wij. Voor het opmaken van polissen, het beheren van verzekeringen en nog tal van andere zaken kan het team op mij rekenen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het fijne contact met onze klanten en er is geen dag hetzelfde bij Willemsen & Wij. Ik laat me iedere dag weer verrassen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik ga er graag op uit. Lekker wandelen met onze hond of met de racefiets genieten van de mooie omgeving.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Mijn favoriete vakantieland is Frankrijk. Daar gaan we regelmatig met het gezin naar toe. Heerlijk relaxen in de zon.

Sluiten

Corine de Haan

Ruben Rentenaar

Functie: Administratief medewerker

Ik combineer mijn studie met deze baan. Ik studeer Bedrijfskunde MER aan de HAN in Nijmegen. Voor mij een mooie combinatie om direct praktijkervaring op te doen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De onderlinge samenwerking en de collegialiteit van het team is heel bijzonder bij Willemsen & Wij. Ik voel me hier echt thuis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik breng behoorlijk wat uurtjes door op het voetbalveld. Vooral zelf sportief aan de slag en daarnaast breng ik ook graag tijd door met mijn vrienden.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
Ik ontdek graag nieuwe plaatsen en bestemmingen. Zowel in eigen land als in het buitenland. Al hebben de stranden in het buitenland wel mijn voorkeur.

Sluiten

Ruben Rentenaar

Jessica van der Steen

Functie: Relatiebeheerder particulieren en bedrijven

Al meer dan 20 jaar werk ik met veel plezier in het verzekeringsvak. Sinds 2018 bij Willemsen & Wij waar ik het team help hypotheken en verzekeringen voor klanten tot stand te brengen.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het meeste plezier haal ik uit het helpen van klanten. Met mijn servicegerichte instelling kijk ik verder dan de vraag van het moment, waardoor zij tevreden de deur uit gaan. De afwisseling in het werk zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik besteed een groot deel van mijn tijd aan mijn gezin met drie opgroeiende kinderen. Ik sta veel langs de voetballijn bij DOVO en probeer daar ook mijn steentje bij te dragen. Daarnaast geniet ik ook om met vrienden af te spreken en gezellig een terrasje te pakken.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?

Met de rugzak op door Azië trekken. Maar nu met de kinderen zitten we lekker op de camping in Zuid-Europa met veel zon, zee en strand.


Sluiten

Jessica van der Steen
willemsen en wij

Willemsen & Wij | Hypotheken en Verzekeringen | Veenendaal